Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Søstrene Bisp: Niels Henrik Gregersen

Nogle mennesker er bange for religion. For bliver mennesker ikke farlige, når de tror, at de kender sandheden? Men kan man lade være med at lede efter sandhed? Kan man tro på noget uden at tro, at det er sandt?

Ortodoksi betyder den rette lære. Og når nogen er ortodokse, plejer det at betyde, at de kender den rette, den eneste sande lære. Niels Henrik Gregersen er professor i teologi ved Københavns Universitet, og han har skrevet en bog om den generøse ortodoksi - en gavmild ortodoksi - en ortodoksi, der rummer nysgerrighed, livslyst og modsigelse. Biskop Marianne Christiansen taler med Niels Henrik Gregersen om kristendommens bevægelighed, og om hvorvidt sandhed kan gradbøjes, og om modet til at være i tvivl.
I programmet er der imidlertid også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Niels Henrik Gregersen har valgt to citater:

v.1: “ "I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.”
v. 14: "Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os, og vi så hans herlighed, en herlighed, som den Enbårne har den fra Faderen, fuld af nåde og sandhed.”
Begge fra Johannes-evangeliet kap. 1


Programrækken ”Søstrene Bisp” produceres i samarbejde med Haderslev stift og Fyns stift.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.