Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

What2Watch Backstage: Interview med Jonas Risvig

Sin unge alder til trods er Jonas Risvig en dreven herre, når det kommer til fortællingens kunst. Som manuskriptforfatter og instruktør står han bag en række ungdoms- og dokumentarserier samt en spillefilm.

Hans værker zoomer ind på de problematikker og dynamikker, som findes i det samfund de unge færdes i, hvor virkeligheden ændrer sig så hurtigt, at det er svært ikke at tabe fodfæste. Her kan bl.a. nævnes Centrum – en banebrydende ungdomsserie under corona-nedlukningen, der gennem YouTube-afstemninger fik input fra de 13-18 år – og senere bl.a. serier som Salsa, Drenge og Zusa.

Jonas Risvig søger den modsatrettede fortælling til det at være ung i Silkeborg, hvor han selv er opvokset – og fascineres af de sociale valutaer, der findes i forskellige miljøer. Han bruger inputs fra sine skuespillere, hvor de sammen finder tonen og karakteren, så den bliver så virkelighedstro som mulig. Hans spillefilm ”Kontra” forgår i gymnasiemiljøet i Nordsjælland med vilde fester, overflod og intriger – og længere væk fra Silkeborg kommer man nok ikke.

Men som han selv er modnet, er han også klar over sit ansvar; “Jeg kan godt se, at hvis unge går og drømmer om, at det skal være som i en Jonas Risvig-serie, så er det et helt forkert ideal”. Derfor er det også blevet vigtigt for ham at fortælle uden en løftet pegefinger og få bagsiden af medaljen med, hvilket han taler med Ann Lind Andersen om i ”What2watch Backstage”.

Kontra har premiere 19. september 2024.


Se programmet allerede nu på dk4.tv

Se et spot for programmet her:

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.